Melkkefir Startpakket – Zelf kefir maken
Na vele jaren van kweken en experimenteren met verschillende soorten levende culturen, hebben we de best mogelijke soorten kefir geselecteerd die we je hier kunnen aanbieden. Thuis melkkefir maken is nog zo eenvoudig geweest! Met de nieuwe fermentatieset van de Kefirshop.eu, de “Melkkefir starterskit“, kan je onmiddellijk zelf melkkefir beginnen te maken. De geleverde kefirculturen zijn klaar om te fermenteren. Het zijn herbruikbare culturen, die telkens opnieuw kan gebruiken. Na verloop van tijd zullen de kefirculturen groeien en zich vermenigvuldigen. Volg stapsgewijs de meegeleverde instructies en volg de online veelgestelde vragen op de Kefirshop.eu. Onze kefirkorrels worden met liefde en zorg gekweekt. We zijn gepassioneerd over onze producten en zijn blij dat we u een beter product kunnen leveren dan enig ander beschikbaar.
Beschrijving; wat is kefir
- Kefir is als yoghurt in smaak en textuur, maar bevat miljoenen meer nuttige bacteriën en leeft op een geheel eigen manier
- Kefir kan van batch tot batch worden aangepast door de verhouding tussen melk en kefirkorrels te veranderen om een kefir te produceren waar je echt van houdt
- Zelfs kefir, waar je op zichzelf niet van houdt, kan in smoothies worden gebruikt
- Kefir kan worden gebruikt in saladedressings
- Je kunt het gebruiken om haver een nacht in te weken, in plaats van melk of yoghurt
- Kan overal worden gebruikt als vervanging voor melk of yoghurt en voegt een beetje extra pit en veel goede bacteriën toe
- Geweldig voor lactose-intolerantie, omdat de kefirkorrels lactose ‘eten’ en het nutteloos en onschadelijk maken
- Kefir wordt traditioneel gemaakt met koemelk, maar kan ook worden gemaakt met een verscheidenheid aan alternatieve melksoorten, zoals soja-, kokos-, rijst-, geiten- of schapenmelk
Inbegrepen in dit kefirstarterspakket
- Glazen pot – fermentatiepot
- Kunststof bolzeven
- 10 gram kefirkorrels
- Temperatuurstrip
- Handleiding
Aanbevolen gebruik – Hoe de Melk Kefir Starter Kit gebruiken?
- Doe de kefirkorrels in de pot (glazen fles met deksel) de volledige inhoud van een afgesloten verpakking gedehydrateerde kefir-startkorrels en 250 ml melk, niet meer dan 30 graden Celsius.
- Roer om goed te mengen met een lepel. Plaats het deksel losjes op de container; sluit de container niet goed af.
- Laat dit mengsel 24 uur fermenteren op kamertemperatuur in een donkere ruimte, zoals een kast.
- Zeef de kefirkorrels door de meegeleverde melkzeef (geen metalen lepel of metalen zeef gebruiken).
- Plaats de kefirkorrels terug in de propere pot en giet 250 ml melk over de kefir, goed roeren.
- Herhaal na 24 uur het oogstproces (u zult merken dat de kefir klaar is als de melk is ingedikt en een kenmerkende, zure geur heeft die nu gezonde probiotische bacteriën en nuttige gist bevat). Gooi je kefirkorrels nooit weg.
- Als u de fermentatie van uw kefir wilt vertragen of stoppen, plaats dan de glazen container in de koelkast, waarbij u ervoor zorgt dat de kefirkorrels voldoende bedekt zijn met melk.
Melkkefirbloempjes – Kefir yoghurtbloempjes
Wanneer je de verse melkkefirbloempjes online koopt, worden deze veilig verpakt en aan huis geleverd. Na ontvangst volgt u gewoon de instructies en u bent binnen de kortste keren met kefir aan de slag ! U dient de melkkefirkorrels slechts éénmaal te kopen en daarna levenslang zelf kefir te maken! Na verloop van tijd zal het kefirplantje groeien en zich vermenigvuldigen. Ze kunnen continu opnieuw worden gebruikt, dus u hoeft ze nooit meer te kopen. Onze kefirbloemen worden gekweekt op volle biologische melk.
Onze producten zijn levende culturen en voor het beste resultaat moeten ze idealiter binnen de 24 uur na ontvangst gebruikt worden. Hoe sneller de kefirkorrels gebruikt worden, hoe hoger het slagingspercentage. Alle levende kefirkorrels moeten zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving. Opgelet: kefirkorrels zijn erg temperatuurgevoelig; oververhitting kan zelfs de kefirkorrels doden. Het is normaal dat de kefirkorrels 3 tot 4 keren nodig hebben om zich volledig in hun nieuwe omgeving aan te passen. Meerdere factoren hebben invloed op de smaak, textuur en het uitzicht van de uiteindelijke kefirdrank. Gebruik best volle koemelk (biologisch) en vervang de melk dagelijks. Zorg er ook voor dat de kefirkorrels altijd voldoende voeding hebben. Beter te veel melk dan te weinig. De grootste fout wordt gemaakt doordat de kefirkorrels groeien, maar de hoeveelheid melk wordt niet verhoogd. Respecteer de minimumverhouding van 1 deel kefirkorrels op 10 delen melk; meer melk mag zeker. Zeker in de zomer kan je best een verhouding van 1 op 15 hanteren.
Alvast veel succes,
Onze kefirculturen zijn klaar om te fermenteren.
Met slechts een kleine hoeveelheid kefirkorrels kan je melkkefir maken; de kefirkorrels groeien dagelijks verder aan.